Ljubavno pismo – sastavi iz srpskog jezika

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Ljubavna pisma se retko pišu. Verovatno ga mnogi učenici nikad nisu napisali. Ko još piše ljubavna pisma, kupuje kovertu za pismo, i još za to treba neka markica. To je nešto kao busplus markica?! Ili tako nešto. Zaista, čemu pisanje ljubavnih pisama? Pa naravno, da se izrazi ljubav.

Za vas smo pripremili nekoliko ljubavnih pisama, odnosno sastava, koji bi vam se mogli svideti.

Ako se pronađe neka romantična duša koja voli razmene poruka, mejlove, vajber i vocap dopisivanje… to vam je u suštini isto što i ljubavno pismo… Dobro, skoro isto. Nadamo se da će vam se ovi sastavi iz srpskog jezika na temu ljubavno pismo dopasti.

Sastav na temu Ljubavno pismo
Sastav na temu „Ljubavno pismo“

Ljubavno pismo: Najdraža moja

Ljubavi moja,

Ne mogu da verujem da je već dva meseca kako je leto prošlo. Čini se kao da smo se juče sreli i zaljubili.

Dok sedim ovde i pišem ovo pismo, jedino o čemu mogu da razmišljam si ti. Nedostaje mi tvoj osmeh, tvoj glas, način na koji ti oči sjaje kad si srećna. Nedostaje mi način na koji smo provodili dane zajedno, istražujući grad i stvarajući uspomene.

Znam da ćemo neko vreme biti razdvojeni, ali jedva čekam da dođe sledeće leto da opet budemo zajedno. Odbrojavaću dane do našeg novog susreta i sećaću se svakog trenutka koji smo proveli zajedno.

Ti si ljubav mog života i jedva čekam da provedem još mnogo leta s tobom pored sebe.

Tvoj zauvek

Poslao: Stefan Simeonović, Stara Pazova

Pismena vježba Ljubavno pismo
Pismena vežba „Ljubavno pismo“

Ljubavno pismo za devojku – sastav iz srpskog jezika

Moja najdraža,

Prošlo je toliko vremena otkako si, moja ljubavi, otišla u Italiju, a svaki dan mi je kao večnost bez tebe. Nedostaješ mi više nego što se rečima može opisati i stalno mislim na tebe.

Sećam se kad smo se prvi put sreli, na letnjem koncertu. Nosila si lepršavu haljinu, a kosa ti je sijala na suncu. Odmah si me privukla i znao sam da moram da razgovaram sa tobom.

I razgovarali smo. Pričali smo satima tog dana, o svemu i svačemu. Otkrili smo da imamo toliko toga zajedničkog i znao sam da sam pronašao svoju srodnu dušu.

Kako je leto odmicalo, svaki trenutak koji smo mogli, provodili smo zajedno. Imamo toliko zanimljivih priča, istražili smo sva primorska mesta zajedno i stvorili toliko uspomena.

Nikada neću zaboraviti kako si me gledala dok smo plesali na „Hero“ Enriquea Iglesiasa, i kad smo se prvi put poljubili pod zvezdama.

Ali svim dobrim stvarima mora doći kraj, i pre nego što smo to shvatili, leto je završilo i došlo je vreme da se vratiš u Italiju. Bio sam slomljen, ali znao sam da ćemo uspeti. Obećali smo da ćemo ostati u kontaktu i posećivati se što češće budemo mogli.

I tako, uspeli smo. Čujemo se svaki dan i ljubav je tu, ali teško je. Najteže su noći, kad ležim u krevetu i razmišljam o tebi. Nedostaje mi kako si mirisala, kako si se osećala u mojim rukama. Nedostaje mi način na koji bismo zaspali zajedno, osećajući se tako sigurno i voljeno.

Znam da ne mogu promeniti činjenicu da si daleko, ali ti mogu obećati da ću učiniti sve što je u mojoj moći da opet budem s tobom. Radim honorarno u kafiću i štedim svaki dinar, nadajući se da ću te posetiti u Italiji što je pre moguće.

Znam da je pred nama dug put, ali spreman sam učiniti sve što je potrebno da budem s tobom. Ti si moje sve i voleću te zauvek.

Poslao: Gordan Stošić, Sremska Mitrovica

Ljubavno pismo sastavi is srpskog za srednju školu
Ljubavno pismo sastavi is srpskog za srednju školu

Ljubavno pismo za momka: Najdraži moj

Najdraži moj,

Ne mogu ni opisati koliko mi nedostaješ. Svaki trenutak kada smo razdvojeni čini mi se kao večnost, i ne mogu podneti pomisao da nisam uz tebe.

Stalno mislim na tebe i ne mogu sama sebi da pomognem da se ne osećam kao totalno zaljubljena luda. Znam da bih trebala biti racionalnija, ali jednostavno ne mogu protiv onoga što osećam.

Nedostaje mi način na koji me zasmejavaš, način na koji me držiš u naručju. Nedostaje mi način na koji me gledaš, tim prodornim crnim očima koje kao da prodiru ravno do moje duše.

Znam da ne bih trebala biti ovako patetična i melodramatična, ali ne mogu sebi da pomognem. Volim te toliko da me to izjeda i ne mogu zamisliti budućnost bez tebe.

Molim te, nemoj da moram još dugo da te čekam. Molim te, dođi. Trebam te pored sebe, da me grliš i govoriš mi da će sve biti u redu. Ne mogu podneti pomisao da ću biti odvojena od tebe još trenutak.

Volim te više nego što se rečima može izraziti i učiniću sve da budem s tobom. Molim te, vrati mi se uskoro.

Zauvek tvoja

Poslao: Svetlana Zelenović, Kraljevo

Ljubavno pismo za momka - pismeni sastav iz srpskog jezika
Ljubavno pismo za momka – pismeni sastav iz srpskog jezika

Ljubavno pismo: Ljubavi moja najveća – pismeni rad iz srpskog jezika

Najdraži moj,

Dok sjedam da ti pišem ovo ljubavno pismo, srce mi je preplavljeno emocijama. Teško mogu vjerovati da sam našla nekoga tako posebnog kao što si ti i da sam se zaljubila u tebe.

Od trenutka kada smo se prvi put sreli, znala sam da postoji nešto posebno u vezi tebe. Tvoja ljubazna i brižna priroda, tvoj smisao za humor i sposobnost da učiniš da se osjećam voljeno i cijenjeno, sve zajedno stvorilo je neopisiv osjećaj radosti i sreće u meni.

Kako su dani prolazili i kako smo se zblizavali, moja ljubav prema tebi samo je rasla. Svaki put kad provedemo čak i samo nekoliko minuta zajedno, bilo da je to mirna veče ili dan ispunjen zabavom, osjećam se kao najsrećnija djevojka na svijetu što sam uz tebe.

Ali nisu samo stvari koje radimo zajedno ono zbog čega se svakim danom sve više zaljubljujem u tebe. Moje srce zaista gori kad osjetim kako me gledaš, način na koji me činiš srećnom i način na koji me uvijek stavljaš na prvo mjesto.

Znam da možda neću uvijek izraziti svoje osjećaje onako kako bih trebala, ali nadam se da će ovo ljubavno pismo pomoći da prenesem na papir koliko mi značiš. Ti si ljubav mog života i jedva čekam da provedem više vremena sa tobom pokazujući ti koliko te volim.

Svim srcem

Poslao: Sandra Stanković, Bijeljina

Ljubavno pismo za bivšeg momka
Ljubavno pismo za bivšeg momka

Ljubavno pismo za bivšeg

Dragi (ubaci ime bivšeg dečka),

Znam da bi te ovo pismo moglo iznenaditi, s obzirom na okolnosti našeg prekida, ali jednostavno nisam mogla propustiti priliku da ti ne kažem što zaista osjećam.

Kad smo se prvi put sreli, pomislila sam da si neko poseban. Tvoj šarm, tvoj smisao za humor i tvoje dobro srce privukli su me i natjerali da se zaljubim u tebe. Nikada nisam mogla zamisliti da će stvari ispasti kako jesu.

Međutim, koliko god boli da priznam, istina je da si mi slomio srce kad si me prevario. Nikada ne bih očekivala takvu izdaju od tebe, a to je rana koja i sada boli.

Ipak, uprkos svemu što se dogodilo, još uvijek te volim. Ne mogu izbrisati sjećanja na lijepa vremena koja smo proveli zajedno i ljubav koju smo dijelili.

Sigurna sam da ništa neće moći popraviti ono što je prekinuto među nama i moram to prihvatiti iako te i dalje volim. Međutim, samo sam ti htjela dati do znanja kako se osjećam da olakšam ono što mi leži na srcu, bez ikakvih drugih namjera.

Uvijek ću njegovati ljubav koju smo dijelili i nadam se da ćemo oboje u budućnosti pronaći sreću i ljubav. Kao i nekoga ko će nas, prije svega poštovati i nikada prevariti.

Svako dobro ti želim

Poslala: Magdalena Simić, Novi Grad

Ljubavno pismo za oprošta ex devojci od ex momka - pismeni zadaci iz srpskog jezika
Ljubavno pismo za oproštaj ex devojci od ex momka – pismeni zadaci iz srpskog jezika

Ljubavno pismo za bivšu curu

Draga (unesi ime bivše djevojke),

Znam da ne zaslužujem tvoj oproštaj, ali se nadam da ćeš pročitati ovo pismo i shvatiti koliko mi značiš.

Kad smo se prvi put sreli, odmah sam bio oduševljen tvojom ljepotom, tvojom inteligencijom i tvojim dobrim srcem. Znao sam da sam srećan što sam našao nekoga poput tebe i nikad nisam uzimao zdravo za gotovo niti jedan trenutak našeg zajedničkog vremena.

Međutim, tada sam napravio najgoru grešku u životu i prevario te. Znam da sam te duboko povrijedio i nikada neću moći u potpunosti izraziti koliko mi je žao zbog onoga što sam učinio.

Kako su dani od našeg prekida prolazili, shvaćao sam koliko si mi značila. Ne mogu prestati misliti na tebe i ljubav koju smo dijelili. Sada znam da sam napravio najveću grešku u životu pustivši te da odeš.

Obećavam ti, svim srcem, da više nikada neću napraviti istu grešku. Ako nađeš u svom srcu volju da mi oprostiš, ja ću provesti ostatak svog života nadoknađujući ti to i pokazujući ti koliko te volim.

Molim te, vjeruj mi kad kažem da si ti najvažnija osoba u mom životu i da ću učiniti sve što je u mojoj moći da ispravim stvari među nama.

Volim te svim svojim srcem

Poslao: Zoran Kostić, Banjaluka

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts