Sastav na temu: Moja novogodišnja odluka

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Pismeni sastav „Moja novogodišnja odluka“ za srednjoškolce i osnovce. Prvi sastav na temu „Moja novogodišnja odluka“ će biti za starije tj. za srednjoškolce, dok će drugi rad biti za učenike osnovne škole.

Moja Novogodišnja odluka pismeni sastav iz srpskog jezika za srednju školu
Moja Novogodišnja odluka pismeni sastav iz srpskog jezika za srednju školu

Moja novogodišnja odluka

Kako se bliži Nova godina, mnogi od nas razmišljaju o protekloj godini i o načinima na koje mogu da se poboljšaju u narednoj godini. Jedan od načina na koji to možemo da uradimo je postavljanjem novogodišnjih odluka.

Novogodišnja odluka je obećanje koje dajemo sebi, obećanje da ćemo promeniti naviku ili ponašanje u narednoj godini. To je način da se posvetite ličnom napredovanju i usavršavanju.

Za svoju novogodišnju odluku odabrao sam da se baziram na poboljšanje fokusa koga mi često nedostaje. Često odugovlačim ili se bavim drugim stvarima u trenucima kada treba da se fokusiram na učenje. Zbog toga sam zaostajao u školi, a to se negativno odrazilo na moje ocene.

Da bih sam sebi pomogao da realizujem ovu odluku, smislio sam vrlo dobar plan. Prvo, napraviću  raspored koji uključuje pametnu raspodelu vremena za učenje, kao i pauze za odmor i opuštanje. Takođe ću pokušati da eliminišem ometanja kao što su telefon ili TV kada pokušavam da se fokusiram na učenje.

Znam da postizanje ove odluke neće biti lako, ali sam odlučan da mi to bude prioritet u životu. Verujem da zahvaljujući disciplini i fokusu mogu poboljšati svoju veštinu pametnije preraspodele vremena i postati uspešniji i produktivniji učenik.

Pored moje odluke da poboljšam svoje veštine upravljanja vremenom, takođe planiram da budem aktivniji i donosim zdravije izbore u svakodnevnom životu. Ovo uključuje redovno vežbanje i pravilniju ishranu. Znam da će briga o mom fizičkom zdravlju takođe imati pozitivan uticaj na moj um i telo.

Uzbuđen sam što ću započeti Novu godinu sa ovim odlukama i uveren sam da mogu da napravim pozitivne promene u svom životu. Verujem da je postavljanje i rad na novogodišnjim odlukama važan način da unapredimo sebe i težimo ličnom razvoju.

Poslao: Ivan Jakovljević, Novi Sad

Novogodišnja želja sastav

Pismeni sastav za osnovce: Moja novogodišnja odluka

Kako se bliži Nova godina, osjećam se pomalo čudno. Mislim, kakve odluke uopće može donijeti mladi učenik poput mene? Prestati kopati nos? Prestati govoriti mlađoj sestri da je debela? Nije da moram mnogo velikih, važnih stvari da promijenim u svom životu.

Međutim, onda mi je sinulo. Možda nemam puno velikih problema za rješavanje, ali imam jedan golem problem koji me muči već neko vrijeme – moja navika odugovlačenja.

Sada, znam šta misliš. „Odlaganje je samo normalan dio života učenika. Svi to rade.“ Ali ne ja, oh ne! Podižem odlaganje svih stvari na potpuno novi nivo.

Odlagat ću da radim domaći do posljednjeg trenutka, čak i ako to znači ostati budan cijelu noć da ga završim. A pokušajte mi narediti da očistim svoju sobu. To je zadatak koji je mjesecima na mojoj listi obaveza.

Stoga sam ove godine odlučio donijeti svoju novogodišnju odluku da pobijedim odugovlačenje jednom zauvijek. Ipak, budimo iskreni, ovo neće biti lako.

Mislim, jeste li ikada pokušali da ubijedite nekoga ko stalno odugovlači da odmah nešto učini? To je kao da pokušavate da stignete mačku. Ipak, odlučan sam da dam sve od sebe.

Smislio sam nekoliko strategija koje će mi pomoći da ostvarim svoju odluku. Prvo ću sebi postaviti male, ostvarive ciljeve. Umjesto da pokušavam da se pozabavim cjelokupnim domaćim zadatkom za jednu noć, svaki dan ću odvojiti malo vremena da radim na tome. I umjesto da pokušavam da očistim cijelu svoju sobu odjednom, počet ću tako što ću slagati samo po jedan komad odjeće.

Znam da će biti teško, ali sam ustrajan da ovu odluku ostvarim. Poželite mi sreću!

Poslao: Jakov Grgić, Vinkovci

Pismeni rad Moja novogodišnja odluka

Moja novogodisnja odluka – pismena vežba iz srpskog jezika

Zašto svake godine ljudi osećaju potrebu da donesu ove grandiozne odluke kako bi se „poboljšali“ u Novoj godini? Mislim, ozbiljno, ko je rekao da je početak nove godine jedini pravi trenutak kada nam je dozvoljeno da napravimo promene u našim životima?

Što se mene tiče, ne trebaju mi nikakve novogodišnje odluke. Već sam savršen takav kakav jesam. A ako niste uvereni, evo 10 razloga zašto mi ne trebaju novogodišnje odluke:

Već sam dovoljno pametan. Mislim, ne hvalim se ili tako nešto, ali budimo iskreni – ja sam genije. Zašto bih morao da odlučim da naučim više kada već znam sve što se može znati?

Već dobro izgledam. Mislim, jesi li vidio moju kosu? Savršenstvo. A moje oči? Izgledaju tako sanjivo da možeš da se izgubiš u njima. Nema potrebe da se odlučujem na to da poboljšam svoj izgled, kada sam već jako zgodan.

Već sam bogat. Mislim, moj džeparac je mnogo veći nego što bilo koje dete mojih godina zaslužuje. Ne moram da odlučujem da uštedim više novca kada već imam više nego što će mi ikada trebati.

Već sam popularan. Mislim, svi me vole. Ne moram da se trudim da steknem još prijatelja kada već imam tone.

Već sam prespreman. Fizički sam stena. Mislim, jeste li videli moje trbušnjake? Kao da sam progutao tablu čokolade. Ne moram da se odlučujem na to da više vežbam kada sam već u odličnoj formi.

Već sam uspešan. Mislim, već sam među najboljim učenicima u razredu. Ne moram da odlučim da radim više kada već postižem najbolje ocene.

Već se dobro ponašam. Mislim, ja sam savršeno dete. Ne moram da odlučujem da se ponašam bolje, kada sam već anđeo.

Već sam dobro organizovan. Mislim, moja soba je uvek čista. Ne moram da odlučujem da budem organizovaniji kada sam već profi.

Već sam ljubazan. Mislim, ja sam najdraža osoba koju ćeš ikada upoznati. Ne moram da odlučujem da budem ljubazniji kada sam već svetac.

Već sam srećan. Mislim, ozbiljno, šta bih više mogao poželeti? Ne moram da odlučujem da budem srećniji kada već živim svoj san.

Dakle, evo ga. 10 razloga zašto mi ne trebaju novogodišnje odluke. Ko treba da pravi promene kada je već savršen? Ja ne!

Poslao: Marko Đurić, Paraćin

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts