Opis unutrašnjeg potreta uz dijalog sa emocijama

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Sastav na temu Opis unutrasnjeg potreta uz dijalog sa emocijama za sedmi razred. Sastav može da posluži za bilo koju temu gdje je potreban unutrašnji opis i dijalog.

Pismeni sastav: Opis unutrasnjeg potreta uz dijalog sa emocijama

Dok sedim u svojoj sobi, gledajući u fotografiju moje sestre na našem stolu, ne mogu a da ne pomislim koliko sam srećna što je imam u svom životu. Možda je starija od mene samo nekoliko godina, ali meni se čini kao da je starija od mene bar jednu deceniju.

Opis unutrasnjeg potreta uz dijalog sa emocijama
Opis unutrasnjeg potreta uz dijalog sa emocijama

Uprkos godinama, jer je ona još uvekmlada, čak od malih nogu, uvek je bila zrela i odgovorna. Ona je ta koja uvek brine o meni, bilo da se stara da završim svoj domaći zadatak na vreme ili da mi pomaže sa mojim problemima. Ona mi je kao druga majka i ne znam šta bih bez nje.

Ali nije samo njena zrela i odgovorna priroda ono što je čini posebnom sestrom. Ona je vrlo ljubazna i saosećajna osoba. Ona je uvek tu da me sasluša kada trebam nekoga, i nikada me ne osuđuje ili čini da se osećam loše zbog bilo čega što sam učinila. Ona je moj oslonac, moj štit i moj najbolji prijatelj.

Dok razmišljam o njoj, ne mogu da se ne nasmejem. Možda me ponekad izluđuje svojim prigovaranjem i svojim šefovima, ali duboko u sebi znam da to radi samo zato što me voli i želi najbolje za mene. I uvijek je spremna da me brani osvih i svakoga ko i u najmanjoj meri želi da mi naudi.

„Ne mogu da verujem da bi ti Milena to uradila“, kaže moja sestra, a glas joj je pun besa dok sedi na ivici mog kreveta. „Ona bi trebalo da ti bude najbolja prijateljica, a ona te samo tako ostavi? To nije u redu.“

„Znam, znam“, kažem, boreći se sa suzama. „Toliko boli. Mislio sam da će mi do kraja života biti najbolja prijateljica.“

„Pa ona nije vrijedna toga da je ti uopšte smatraš prijateljicom“, odlučno kaže moja sestra. „Ne trebaju ti takvi prijatelji. Imaš druge, bolje drugarice. Imaš mene, a ja ću uvek biti tu za tebe. Bez obzira na sve.“

„Znam da hoćeš“, kažem, osećajući nalet zahvalnosti i ljubavi prema svojoj sestri. „Ne znam šta bih bez tebe. Uvek si tu za mene, bez obzira na sve.“

„Za to služe sestre“, kaže ona, smeškajući se i Grleći me. „Držimo se zajedno i kad je lijepo i kad je ružno. I uvek ću te štititi, bez obzira na sve. I svako mora to da zna da ne smije da dira moju sestricu.“

„Hvala seko“, kažem, osećajući toplinu u srcu koju samo moja sestra može doneti. „Mnogo te volim.“

„I ja tebe volim“, kaže ona i na trenutak samo sedimo u tišini, uživajući u tišini i sigurnosti sestrinskog prisustva. Znam da sve dok imam sestru pored sebe mogu da se suočim sa bilo čime.

Dok ležim u krevetu te noći, ne mogu a da ne osećam zahvalnost za sestru koju imam. Možda nije savršena, ali je savršena za mene. I šta god da nam život donese, znam da ćemo uvek biti tu jedno za drugo.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts