Sastav na temu pismo

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Sastav na temu ljubavno pismo možete pronaći na ovom linku, dok u ovom članku možete pronaći druge varijante sastava o pismima i primjere kako napisati pismo.

Pismo starom prijatelju – sastav na hrvatskom jeziku

Dragi stari prijatelju,

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put se čuli? Nadam se da te je ovo pismo dobro snašlo i da te život mazi i pazi. U zadnje vrijeme sam razmišljao o tebi i osjetio sam potrebu da ti se javim i ponovno se povežem s tobom.

Toliko se toga promijenilo otkad smo se zadnji put vidjeli. Teško je povjerovati da više nismo isti tinejdžeri koji smo nekad bili, lutajući hodnicima naše srednje škole, sanjajući o budućnosti. Čini mi se kao da je to neki drugi život sada, ali sjećanja su mi još uvijek tako živa.

Sjećaš li se naših dugih razgovora o tome što želimo učiniti sa svojim životima? Kako smo planirali osvojiti svijet i napraviti razliku? Bila su to tako uzbudljiva vremena, puna nade i optimizma. Smiješno je kako život ispadne. Nikada ne bih pretpostavio da ću završiti tu gdje jesam danas, ali zahvalan sam na putovanju i lekcijama koje sam naučio na putu.

Kad smo već kod lekcija, razmišljao sam o jednoj posebno koju si me naučio. Sjećaš li se kad smo se posvađali oko nečeg beznačajnog, a ti si se prvi ispričao, iako to nije bila tvoja krivnja? Nikada neću zaboraviti taj trenutak, jer me je naučio snazi poniznosti i oprosta. To je lekcija koja me prati cijeli život i prenosio sam je drugima kad god sam imao priliku.

Zanima me imaš li sličnih sjećanja, kako me pamtiš? Volio bih čuti o tvojim putovanjima (čuo sam da mnogo putuješ) i stvarima koje si naučio na putu. Oboje smo odrasli i toliko se promijenili otkad smo zadnji put razgovarali, i siguran sam da imamo mnogo toga za nadoknaditi.

U svakom slučaju, nadam se da će te ovo pismo zateći dobrog zdravlja i raspoloženja. Piši mi uskoro i javi mi kako si. Nedostaju mi naši razgovori i jedva čekam da se čujemo.

Iskreno,
Ante

Pismo ujaku u Americi – sastav na srpskom jeziku

Pozdrav dragi ujače,

Prošlo je dosta vremena otkako smo poslednji put razgovarali, i nadam se da će te ovo pismo zdravog naći. Život je ovde bio prilično užurban i žao mi je što se nisam javio ranije.

Mnogo sam razmišljao o našoj porodici i vremenu koje smo proveli zajedno. Sećaš li se kada smo se svi okupljali u bakinoj kući za slavu? To su neka od mojih najlepših uspomena i jako mi nedostaju ta bezbrižna vremena.

Nažalost, našoj porodici u poslednje vreme nije bilo tako lako. Možda nisi čuo, ali rođak Dušan je preminuo prošle godine. Bio je to iznenadni i tragični događaj koji nas je sve potresao. Znam da ti i Dušan niste bili posebno bliski, ali mislio sam da bi trebalo da znaš.

Usred ove tragedije, pokušavam da ostanem fokusiran na svoju budućnost. Završavam završnu godinu srednje škole i spremam se za fakultet. Ovo je uzbudljivo, ali nervozno vreme, i trudim se da budem u toku sa svime.

Vredno sam učio za ispite i učestvovao u vannastavnim aktivnostima kako bih poboljšao svoj ocene. Nedavno sam se pridružio debatnom timu i pobedio na regionalnom takmičenju. Bilo je to sjajno iskustvo i pomoglo mi je da steknem poverenje u svoje sposobnosti.

Što se tiče fakulteta, još uvek odlučujem koju školu da pohađam. Razmišljam o nekoliko opcija, ali naginjem studiranju prava. Mislim da imam talenat za ovo polje i uzbuđen sam ga i istražujem. Trenutno gledam seriju Boston Legal, pa je to i jedan od razloga zašto si mi pao na pamet, ako se sećaš tebi se jako dopadala. Serija baš ima neki štih, a glavni glumci posebnu hemiju.

Čuo sam da si se oženio? Imate li dece?

U svakom slučaju, nadam se da će te ovo pismo zateći u dobrom zdravlju i raspoloženju. Molim te, piši mi i javi mi kako si. Voleo bih da čujem o tvom životu u Americi i da pratim sve vesti.

Čuvaj se, ujače.

Srdačan pozdrav,
Miloš

Pismo sestri u Švedskoj – sastav na bosanskom jeziku

Draga sestro,

Nadam se da će te ovo pismo naći u dobrom raspoloženju. Znam da je prošlo dosta vremena otkako smo poslednji put razgovarali, ali u poslednje vreme mnogo razmišljam o tebi.

Čudno je pisati pismo u doba Vibera i Facebooka, ali htio sam te kontaktirati nekako drugačije i reći ti da mi nedostaješ.

Znam da ti kod kuće nije bilo lako. Naši roditelji se nikada nisu ponašali prema tebi onako kako su trebali, i žao mi je što nisam bio tu da te podržim. Ali, molim te, znaj da te volim i da sam tu za tebe, bez obzira na sve.

Što se mene tiče, život je u posljednje vrijeme bio malo brz i komplikovan. Roditelji su i dalje strogi i nose se sa svojim problemima kako znaju i umiju.

Završavam poslednju godinu srednje škole i pokušavam da smislim šta dalje. Od fakulteta nema ništa, razmišljam o baušteli u Njemačkoj. Možda i da položim kategoriju za kamion. U Bosni ništa novo, klasika. Posla nema samo političari dobro žive. Ljudi odlaze masovno. Ovo je zastrašujuće, ali uzbudljivo vrijeme, i trudim se da ostanem pozitivan.

Vredno sam učio za ispite i bavio se sportom da bi mi um bio zauzet. Nedavno sam se pridružio treninzima rukometnog kluba i osvojili smo regionalnu ligu. Bio je to sjajan osjećaj iako nisam mnogo igrao u prvom timu. Biće bolje na godinu.

Radujem se, uzbuđen sam zbog sljedećeg ljeta kada ćeš doći nazad u Bosnu. Nadam se da ćeš ostati cijeli mjesec.

U svakom slučaju, nadam se da će vas ovo pismo naći u dobrom zdravlju i raspoloženju. Molim vas, pišite mi i javite mi kako ste. Uvek sam tu ako ti nešto zatreba.

Sa ljubavlju,
Amer

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts