Snjeg i zima prošlo vrijeme

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Padao je snjeg (sastav u prošlom vremenu) – hrvatski jezik

Prošli tjedan je u mom gradu pao snijeg. Pahulje su padale s neba i pokrivale tlo bijelim pokrivačem. Bio je to čaroban prizor.

Kad sam se ujutro probudio, pogledao sam kroz prozor i vidio da je sve prekriveno snijegom. Obukao sam svoj najtopliji kaput, kapu i rukavice i otišao van igrati se.

Napravio sam snježnu tvrđavu u dvorištu i grudao se s bratom. Bilo nam je jako zabavno igrati se na snijegu i nismo se htjeli vratiti unutra.

Kasnije tog dana mama i ja smo otišle u šetnju šumom. Snijeg je još uvijek padao, a bilo je tako tiho i mirno. Vidjeli smo obitelj zečeva kako skakuću po snijegu i bili su tako slatki.

Kad smo se vratili kući, tata nam je skuhao vrući kakao. Sjedili smo kraj kamina i pili vrući kakao, te gledali kako vani pada snijeg.

Sljedećeg dana otišao sam sa svojim prijateljima na sanjkanje. Pronašli smo veliko brdo u parku i naizmjenično smo se spuštali niz njega na saonicama. Bilo je jako zabavno, smijali smo se i vrištali cijelo vrijeme.

Nakon što smo se sanjkali, zajedno smo napravili snjegovića. Za ruke smo koristili štapove, a za nos smo stavili mrkvu. Bio je to najbolji snjegović kojeg sam ikad vidio.

Snijeg je prekrasna stvar koja može zbližiti ljude i stvoriti sjećanja koja traju cijeli život. Zahvalan sam na snijegu koji je prošlog tjedna pao u mom gradu i nadam se da će uskoro ponovno pasti kako bih se mogao više zabavljati na snijegu sa svojom obitelji i prijateljima.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts