U šta verujem i čemu se nadam sastav

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Novi sastav na temu U šta verujem i čemu se nadam sastav. Ne znam iskreno za koji je razred ova tema. Sastav je napisan kao da je za srednju školu. Može poslužiti i za teme poput moja nadanja ili Koracam u buducnost strepim i nadam se ili tako neke slične i povezive teme.

Sastav na temu U šta verujem i čemu se nadam
Sastav na temu U šta verujem i čemu se nadam

Pismeni sastav: U šta verujem i čemu se nadam

Dok razmišljam o tome u šta verujem i čemu se nadam, privuče me nekoliko misli i ideja.

Prvo i najvažnije, verujem u dobrotu čoveka. Uprkos brojnim izazovima i poteškoćama sa kojima se suočavamo, verujem da u našoj srži većina ljudi nastoji da uradi ono što je ispravno i da učini svet boljim mestom. Ovo uverenje mi daje nadu za budućnost, jer verujem da ako možemo da iskoristimo ovu dobrotu i usmerimo je ka pozitivnim promenama, možemo da prevaziđemo čak i najzastrašujuće izazove.

Takođe verujem u moć obrazovanja i samousavršavanja. Verujem da svaka osoba ima potencijal da raste i uči, i da stalnim nastojanjem da sebe poboljšamo, možemo učiniti svet boljim mestom. Ovo uverenje mi daje nadu da možemo da izgradimo društvo u kome svako ima priliku da ostvari svoj puni potencijal i da značajan doprinos.

Konačno, verujem u važnost zajednice i povezanosti. Verujem da smo svi zajedno u ovome i da zajedničkim radom i podrškom jedni drugima možemo postići velike stvari. Ovo uverenje mi daje nadu da možemo da izgradimo svet u kome se svi osećaju cenjenim i podržanim i gde svi možemo da napredujemo.

Dok gledam u budućnost, nadam se svetu u kome su ove vrednosti na čelu naše kolektivne svesti. Nadam se svetu u kome ćemo svi moći da živimo u harmoniji i da pozitivno utičemo na svet oko nas. Nadam se svetu u kome ćemo moći da se okupimo i radimo na opštem dobru i gde svaka osoba ima priliku da ostvari svoj puni potencijal.

U šta verujem i čemu se nadam - pismenika radovi učenika za srednju školu o budućnosti
U šta verujem i čemu se nadam – pismenika radovi učenika za srednju školu o budućnosti

U sta verujem i cemu se nadam

Čini se da gde god da se okrenemo čekaju nas teški izazovi, teška i nesrećna i neizvesna budućnost. Pa ipak, uprkos tome, ne mogu a da ne zadržim nadu u bolje sutra.

Za mene nada nije samo prolazna misao. To je vitalna sila koja me održava, čak i kada stvari izgledaju nemoguće. To je vera u nešto bolje, vera da postoji svetlo na kraju tunela, ma koliko mutno izgledalo.

Verujem u višu silu, silu koja nas vodi i usmerava na našem putovanju kroz život. Verujem da je ta moć puna ljubavi i saosećanja i da je uvek sa nama, čak i kada je ne vidimo. Ovo uverenje mi daje nadu da bez obzira na izazove sa kojima se mogu suočiti, nikada nisam zaista sam.

Takođe verujem u moć ljubavi i saosećanja. Verujem da ovi kvaliteti imaju sposobnost da leče i transformišu, i da negujući ih u sebi i šireći ih na druge, možemo stvoriti svet koji je pravedniji i saosećajniji. Ovo uverenje mi daje nadu da možemo da stvorimo svet u kome se prema svima odnosi sa ljubaznošću i poštovanjem i gde svako ima priliku da napreduje.

Dok gledam u budućnost, ne mogu a da ne osećam optimizam i nadu. Znam da put kojiji je pred nama može biti težak, ali verujem da ako ostanemo verni svojim vrednostima i uverenjima, možemo stvoriti svet koji je ispunjenljubavlju i saosećanjem. Nadam se da svi možemo da budemo nevini posmatrači, koji posmatraju svet oko sebe sa delikatnom osetljivošću i čistom ljubavlju prema čovečanstvu.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts