Moja dobra djela

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Sastav na temu „Moja dobra djela“. Pored ovog sastava na sajtu sastav,net možete besplatno dobit sastav na koju god temu hoćete. Osim lektira, to mi se nekad ne da pisati, a i davno sam ih čitao. Dakle jednostavno je za sastav na platite 10e i imate orginalan i unikatan sastav. Šalimo se. Ovo sastavi su besplatni i su moja dobra djela prema učenicima onim lijenim kojima sastavljanje sastava ne ide od ruke.

Moja dobra djela pismeni sastav
Moja dobra djela pismeni sastav

Sastav na temu: Moja dobra djela

Uvijek me je vodila želja da pomognem drugima, bez obzira na to kako to može utjecati na mene lično. Žrtvovao sam sopstvenu udobnost i dobrobit zarad drugih i uvek sam bio spreman da patim da bih napravio pozitivnu razliku u svetu.

Tokom svog života bio sam uključen u različite projekte volonterstva i rada u zajednici. Posvetio sam nebrojene sate pomaganju drugima i uvek sam bio spreman da potrebe drugih stavim ispred svojih. Na primjer, volontirao sam i čistio zemljište od smeća. Volontirao sam i u narodnoj kuhinji, gdje sam služio obroke onima kojima je hrana potrebna, a ne mogu sami da je priušte.

Osim volontiranja, aktivno sam bio uključen iu razne projekte društveno korisnog rada. Učestvovao sam u čišćenju plaža, gdje sam pomogao u uklanjanju smeća i otpada iz naših lokalnih plovnih puteva. Također sam radio na kampanjama za podizanje svijesti o važnim pitanjima, kao što su očuvanje životne sredine i prava životinja. Kroz ove napore, uspio sam pozitivno utjecati na svoju zajednicu i doprinijeti većem društvenom dobru.

Kao prijatelj, uvek sam bio tu za druge kada sam im bio potreban. A sam nikad nisam tražio pomoć. Dao sam sluh za slušanje tuđih problema, ponudio riječi ohrabrenja, bio rame za tuđe suze i bio rame na koje su se mogli osloniti kojima je pomoć i podrška potrebna. Oduvijek sam vjerovao da je pravo prijateljstvo nesebično davanje i biti tu za druge, i trudio sam se živjeti svoj život u skladu s tim uvjerenjem.

Štaviše, uvijek sam bio odgovoran i pažljiv član svoje zajednice. Uvek sam se trudio da poštujem pravila i poštujem prava drugih i uvek sam se trudio da pozitivno utičem na one oko sebe. Bilo da se radi o držanju vrata otvorena za nekoga, bacanju smeća ili ako se samo radi o jednostavnom osmehu i pozdravu sa strancem, uvek sam se trudio da učinim svoj dio da svet učinim ljubaznijim i saosećajnijim mestom.

Zaključno, ponosan sam na dobra djela koja sam činio tokom svog života i pozitivan uticaj koji sam imao na ljude oko sebe. Ne brinem se o tome da li drugi cijene moje napore ili da li se moji postupci smatraju „dobrim“ po društvenim standardima. Radim ono što radim jer mi je to važno, i nastaviću da se žrtvujem i patim za dobro drugih kako bi cijeli svijet bilo bolje mjesto za život.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts