Nezaboravno putovanje

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Razne sastave već smo već napisali za vas, pogotovo smo pisali o putovanjima i napisali smo zaista lijepe putopise samo za vas. Danas vam predstavljamo pismeni sastav: Nezaboravno putovanje, takođe ova tema je ista kao i ona sastav na temu jedno zanimljivo putovanje ili jedno nezaboravno putovanje. Pošto je cilj da što više sastava napišemo evo još dva sastava za vas.

Sastav na temu Nezaboravno putovanje
Sastav na temu Nezaboravno putovanje

Sastav na temu: Nezaboravno putovanje

Jedno nezaboravno putovanje na koje sam krenuo bio je porodični odmor do jednog malog mjesta na primorju Jadrana. Putovanje je bilo puno uzbuđenja i avanture, i bila je to odlična prilika za mene da se povežem sa svojom porodicom i stvorim trajna sjećanja.

Putovanje je počelo dugom vožnjom automobilom do mora, koja je bila ispunjena smijehom i razgovorom dok smo saznavali sve više iz života jedni drugih. Kada smo stigli, prijavili smo se u hotel i krenuli pravo na plažu. Pijesak je bio mekan i topao pod našim nogama, a Jadran je bio prekrasne nijanse plave boje. Prvi dan proveli smo izležavajući se na plaži, trčkarajući po vrelom pjesku i prskajući se u talasima.

Kako su dani odmicali, učestvovali smo u raznim aktivnostima. Išli smo u obilazak brodom i vidjeli delfine kako plivaju pored nas. Išli smo i na ronjenje i vidjeli šaroliku lepezu riba i korala. Jednog posebno vrućeg dana odlučili smo da iznajmimo skuter i istražimo obalu. Vozio sam se velikom brzinom sa ocem po nemirnim talasima plavog Jadrana. Bilo je uzbudljivo juriti po vodi i osjetiti slanu vodu na našim licima.

Uveče bismo večerali u lokalnom restoranu, a zatim šetali rivom, diveći se prodavnicama i uličnim izvođačima. Jedne noći smo čak uhvatili prekrasan zalazak sunca iznad Jadrana.

Ovo putovanje je bilo jedno od najupečatljivijih i najnezaboravnijih iskustava u mom životu. Bila je to prilika da provedem lijepo vrijeme sa svojom porodicom i stvorim nove uspomene koje će ostati urezane za cijeli život. Od prekrasnih plaža do uzbudljivih aktivnosti, sve u vezi ovog putovanja bilo je nezaboravno.

Jedno nezaboravno putovanje sastav za 8. razred osnovne škole
Jedno nezaboravno putovanje sastav za 8. razred osnovne škole

Jedno nezaboravno putovanje

Jedno nezaboravno putovanje na koje sam krenuo je istraživanje pećine Risovače sa mojim prijateljima. Čuli smo za ovu čuvenu pećinu i odlučili smo da napravimo jednodnevni izlet kako bismo je provjerili, da li je Risovača zaista tako prekrasna kako su govorili svi oni koji su već bili u toj pećini.

Pećina se nalazila u zabačenom dijelu zemlje i morali smo se dugo voziti do nje. Vožnja je bila pomalo naporna ali izuzetno zanimljiva, a mi, najbolji drugari, smo uživali u prekrasnoj prirodi dok smo putovali. Kada smo stigli u pećinu, bili smo oduševljeni njenom veličinom i ljepotom. Ulaz je bio ogroman, i dok smo se spuštali u pećinu, bili smo zapanjeni hladnim, vlažnim vazduhom i atmosferom kojom je odisala cijela Risovača.

Dok smo prolazili kroz pećinu, divili smo se zadivljujućim stijenama i podzemnoj rijeci koja je tekla kroz nju. Videli smo čak i male stalaktite i stalagmite, koje je bilo jako lepo videti izbliza. Pećina je bila toliko velika da smo morali ići čamcem da sve to vidimo. Vožnja čamcem kroz Risovaču je bila vrhunac putovanja, najnezaboravniji je trenutak dok smo klizili kroz mračnu vodu, okruženi visokim zidovima pećine Risovače.

Nakon što smo završili s istraživanjem pećine, vratili smo se na površinu, osjećajući se uzbuđeno i zahvalno na prilici da doživimo tako jedinstveno putovanje. Pećina je definitivno bila putovanje koje se doživi samo jednom u životu. Nikada neću zaboraviti prizore i zvukove tog podzemnog svijeta, i uvijek ću čuvati sjećanja na ovu nevjerovatnu avanturu sa svojim prijateljima.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts