Teme za pismeni iz srpskog za 7. razred

NAPOMENA: Sastavi nisu namijenjeni prepisivanju. Ovi tekstovi su primjeri i služe učenju i shvatanju kako sastav ili pismeni rad trebaju biti napisani. Nismo odgovorni za štetu nastalu prepisivanjem!

Postoje raznorazne teme za pismeni iz srpskog jezika za 7. razred. Mnoge od tih tema smo već obrađivali na našem sajtu, ali i svakodnevno se dodaju novi sastavi na teme koje se zadaju na pismenim iz srpskog

Teme za pismene iz srpskog jezika za sedmi razred
Teme za pismene iz srpskog jezika za sedmi razred

Neke od tema za pismeni iz srpskog jezika za 7. razred

* Moja porodica
* Moj grad
* Moj najbolji prijatelj
* Moj omiljeni sport
* Moj omiljeni film
* Kako provodim vreme sa prijateljima
* Moj omiljeni praznik
* Moja omiljena knjiga
* Moj omiljeni muzičar ili bend
* Moja omiljena hrana

Ovo su samo neke od tema, ali nije isključivo da budu ove teme. Moguća su razna odstupanja. Trebate se sami potruditi i saznati koja bi tema mogla biti za vaš pismeni. Naravno bitno je znati i koji po redu je to pismeni jer se ne zadaju iste teme za prvi i drugi i treći i četvrti pismeni zadatak iz srpskog jezika. Zapamtite ukoliko želite na neke teme da napišemo nove sastave možete nam se javiti putem komentara i u istom danu ćemo vam napisati zadatak na temu koju nam zatražite.

PISMENI SASTAVI ZA 7. RAZRED – SRPSKI JEZIK


Već smo neke od sastava obradili a za koje postoji velika vjerovatnoća da će se naći na pismenom u sedmom razredu

Opis prirode
Ako vam bude zatrebao neki dobar opis prirode, a velika je vjerovatnoća da hoće, možete se poslužiti nekim od ovih sastava koje smo napisali za vas.

Opis unutrasnjeg potreta sestre
Moguće je da se u pismenom iz srpskog za 7. razred od učenika traži da opišu ličnost drage osobe. To može biti prijatelj, član porodice ili neko drugi ko je važan za učenika.

Da bi napisao efikasan esej na ovu temu, učenik bi se trebao fokusirati na korištenje opisnog jezika kako bi prenio osobine ličnosti osobe o kojoj piše. Evo vam primjer napisanog pismenog sastava na unutrašnje osobine drage osobe, sestre.

Opisivanje nekog događaja u trećem licu jednine
Postoji velika šansa da se baš za temu dobije zadatak da se napiše sastav u trećem licu jednine. U sedmom razredu učenici bi već trebali znati kako da pišu u trećem licu jednine i šta ono predstavlja. Pisanje u trećem licu jednine znači korištenje zamjenica kao što su „on“, „ona“, „to“ ili „oni“. Kada se piše pismeni sastav u trećem licu jednine, pisac bi trebao izbjegavati korištenje „ja“ ili „mi“ i umjesto toga koristiti odgovarajuću zamjenicu u trećem licu da se odnosi na sebe ili na teme o kojima piše.

Na primjer, umjesto da napiše „Mislim da…“, pisac bi napisao „On misli da…“. Umjesto da napiše „Išli smo u bioskop“, pisac bi napisao „Otišli su u bioskop“. Tako da dobro se pripremite za pismeni da ne bi danas sutra mogli vas zadesiti iznenađenje ukoliko budete morali da pišete pismeni iz srpskog jezika u trećem licu.

Pisanje sastava besplatno za sve učenike sedmih razreda
Pisanje sastava besplatno za sve učenike sedmih razreda

Gde pronaći unikatne sastave iz srpskog za 7. razred

Da li ste učenik 7. razreda koji se muči sa zadacima pisanja pismenih sastava iz srpskog jezika? Osjećate li se preopterećeno i niste sigurni kako da počnete ili šta da uključite u svoje pismene? Ne brinite, mi smo tu da pomognemo.

Naš tim iskusnih pisaca posvećen je pružanju vrhunskih besplatnih usluga pisanja pismenih radova učenicima 7. razreda na srpskom jeziku. Razumijemo jedinstvene izazove sa kojima se učenici 7. razreda suočavaju kada je u pitanju pisanje sastava, i tu smo da pružimo podršku i smjernice kao i cele unikatne sastave na teme koje su vam potrebne da biste uspjeli.

Jednostavno nam recite šta vam treba, a mi ćemo se baciti na izradu jedinstvenog i dobro napisanog pismenog iz srpskog za sedmi razred samo za vas.

Nemojte se više mučiti sa pisanjem. Prepustite nama da se pobrinemo za to umjesto vas, tako da se možete fokusirati na svoje druge aktivnosti. Kontaktirajte nas danas da vam napišemo sastav i u roku od 2 sata će sastav biti spreman samo za vas.

Napomena: Svi kojima trebaju da se napišu sastavi za 7.razred javite se putem komentara i javite koja vam tema treba i napisaćemo je.

Sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta www.sastav.net. Tekst ne smijete prepisivati, niti preporučujemo da ga koristite u obliku kakav jeste. Tekstovi su namijenjeni učenju. Tekstovi potpisani od strane autora su izdani pod Creative Commons 2.5 licencom. Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole.

Similar Posts